м. Київ, 19км Житомирського шоссе
(050) 357 64 80
dokantey@antonov.com

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК ТА ОЗДОРОВЛЕННЯ НА ВЕСНЯНИХ КАНІКУЛАХ В ДОК «АНТЕЙ»: 5 ПРИЧИН СКАЗАТИ «ТАК»

Created with Sketch.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК ТА ОЗДОРОВЛЕННЯ НА ВЕСНЯНИХ КАНІКУЛАХ В ДОК «АНТЕЙ»: 5 ПРИЧИН СКАЗАТИ «ТАК»

Коли посеред навчального року батькам школярів пропонують можливість відпочинку їхньої дитини у дитячому таборі, більшість із них, не задумуючись, відповідає «ні». Здається очевидним, що оздоровлення осінню чи весною не може принести дитині користі, і, навпаки, нашкодить синові чи доньці (відірве від навчального процесу, призведе до «росладблення» дисципліни, прогалин у вихованні і т.і.).

Вочевидь, все зовсім НЕ ТАК , і ми наведемо щонайменше п’ять причин на користь того, чому відпочинок у дитячому таборі «Антей» у весняний, осінній і навіть зимовий період – це і оздоровлення, і задоволення, і користь.

1. РОЗТАШУВАННЯ на рекреаційній зоні давнього соснового бору.

Зазвичай, заклади оздоровлення розташовані на територіях, які вважаються природніми рекреаційними ресурсами, що сприяють відновленню фізичних і духовних сил, витрачених під час навчання чи праці.

Механізм процесу оздоровлення дуже простий: насичене киснем повітря покращує обмін речовин, збагачує організм (тканини і органи) киснем. Кисень із негативно зарядженими іонами благодатно впливає на стінки еритроцитів у крові. Негативний заряд іонів нормалізує роботу легенів, забезпечує легеневу вентиляцію, сприяє швидкому засвоєнню кисню і покращує показники гемоглобіну. Хімічний склад лісового повітря благотворно впливає на слизову поверхню дихальних шляхів. Як результат – в організмі за рахунок насиченням корисними мінералами і речовинами підсилюється імунітет – запорука здоров’я.

2. ДОТРИМАННЯ РЕЖИМУ ДНЯ, РАНКОВА ЗАРЯДКА, СОН

Про необхідність дотримання режиму дня задля правильного фізичного розвитку, збереження здоров’я, покращення успішності школярів знає кожен. На практиці ж дотримання дітьми режиму дня обмежується ранковим підйомом та сталою кількістю уроків у школі. Такі режимні моменти, як ранкова зарядка, прогулянки на свіжому повітрі, час перегляду телевізора і роботи за комп’ютером, тривалість нічного сну дуже часто порушуються чи й взагалі ігноруються.

Коли дитина перебуває на відпочинку в ДОК «Антей», її діяльність цілковито підпорядкована розпорядку дня, побудованому з урахуванням її фізіологічних, вікових та індивідуальних можливостей.

Так, регулярне проведення ранкової зарядки (за сприятливої погоди – виконання фізичних вправ на свіжому повітрі) протягом усієї таборової зміни не лише полегшує перехід від пробудження до сну, покращує діяльність органів травлення, зміцнює опорно-руховий апарат, стимулює діяльність кори головного мозку, підвищує працездатність і розвиває фізичні якості. Систематичне виконання вправ ранкової гімнастики сприяє виробленню у дитини звички до її виконання. Ми віримо, що гарний настрій, бадьорість і енергія, якими наповнюється тіло після ранкових вправ, дитина не захоче втрачати і у «післявідпочинковий» період.

У режимі дня дитячого оздоровчого комплексу чітко зафіксований час початку нічного сну (22.00 і 22.30 для дітей різного шкільного віку в період оздоровчої зміни). В умовах відпочинку усе довкола сприяє якості сну- навіть мобільний інтернет не може стати на заваді вчасному міцному сну, бо наша програма створена для максимальної комунікації між дітьми, а телефони в нашому таборі лише для зв’язку з батьками.

3. ЗДОРОВЕ РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Один із найбільших пріоритетів нашого закладу відпочинку і оздоровлення – це здорове, якісне, правильне харчування дитини. Ми спираємося на чотири основні ознаки правильного харчування і привчаємо організм дитини до дотримання цих засад:

– кратність (кількість) харчування;

– час прийомів їжі та інтервали між ними;

– розподілення раціону за хімічним складом, калорійністю, набором та масою продуктів;

– спосіб дій людини під час їжі, її поведінка.

В ДОК «Антей» харчування 5-разове, страви готуються на основі меню складеного із врахуванням енергетичної цінності, збалансованого складу поживних речовин, розмаїтого насичення харчових продуктів. Для приготування м’ясних страв та випічки напівфабрикати сторонніх виробників не використовуються зовсім– усі вироби є максимально свіжими, виготовлюючись із залученням інфраструктури дитячого табору.

А ще ми досягаємо успіхів у тому, щоб привчити дітей різного віку їсти красиво і естетично: ховати довге волосся у кіски, знімати шапки і кепки перед заходом до їдальні, не галасувати і не дивитися ролики у ю-тьюбі під час обіду чи вечері… Теж важливі компетенції, правда ж?

4. ІГРОВА ДІЯЛЬНІСТЬ, РУХОВА АКТИВНІСТЬ

Спеціалісти стверджують, що для задоволення потреби в рухах дитина 8-10 років повинна щодня робити 15-20 тисяч кроків, а дитина 11-14 років – 20-25 тисяч кроків. Не питаємо, скільки кроків у день робить ваші син чи донька, та деякі вчені-гігієністи запевняють, що до 80-85 відсотків денного часу більшість школярів проводять у статичному положенні – сидячи. Це – сумно, бо відсутність належної рухливості негативно впливає і на серцево-судинну, і на дихальну систему організму, знижується обмін речовин, відбувається застій крові у нижніх кінцівках, відтак, погіршується працездатність усього організму і, особливо, мозку!

А у нас, в дитячому таборі дитина має усі можливості для того, щоб виконати свою норму рухової активності. Прогулянки, ранкова гімнастика, рухливі ігри, участь в спортивних і туристичній заходах, спортивні естафети, чемпіонати, спартакіади, змагання – жоден день відпочинку не обходиться без такого роду активної діяльності. Зізнаємось: часто діти, не звиклі до регулярної фізичної активності, шукають способів «відсидітися» чи «відлежатися»… Та ми робимо усе для того, щоб наші відпочивальники таки пізнали «смак» фізичних вправ і спорту, щоб регулярні заняття спортом увійшли до щоденного ритму їхнього життя.

5.  МОЖЛИВІСТЬ ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ

Для тих хто не перший рік обирає ДОК «Антей» уже знають наскільки програма нашого табору насичена можливостями та заходами де дитина може відкрити в собі ті позитивні та успішні сторони свого внутрішнього «Я», які в умовах шкільного колективу просто не можливо навіть розгледіти. Цьому сприяють наші творчі та технічні гуртки, майстер-класи, щоденні сценічні творчі заходи, туристичні походи та екскурсії

Путівка в ДОК «Антей» — це чудовий бонус для відпочинку під навчального року!

Дати: 21.03-28.03

Ціна: 4240 грн. ( 530 грн/ доба)

в ціну путівки входить трансфер до території табору, та екскурсія до міжнародного транспортного аеродрому в м. Гостомель та літакокобудівних цехів та музею заводу »Антонов»